Boostade odds

När det gäller odds kan de ge relativt stora vinster om man som spelare lyckas satsa rätt. Hur mycket oddsen ligger på varierar stor och mycket beroende på vad man satsar på och hur många andra som satsat på samma sak. Ibland kan dock spelbolag se till att oddsen blir än lite bättre för spelaren. Detta kallas förboostade odds eller vinstökning.

Boostade odds

På flera spelbolag kan man se boostade odds då och då. Dessa kan antingen ges som en bonus eller liknande till nya spelare. De boostade oddsen kan också dyka upp inför en storhelg eller inför en större match eller liknande där Sverige deltar. De boostade oddsen ger inte spelaren större chans att vinna, men om spelaren vinner kommer vinsten att bli rejält mycket högre än om de ursprungliga oddsen hade gällt.

Hur fungerar de boostade oddsen?

Om det hos en spelsajt står att oddsen är boostade anges det också vilken procent de ökas med. Ofta är det omkring 100 % men det kan också vara högre eller lägre beroende på vilken spelsajt man spelar på. Om oddset på en sajt är 6.0, medan det på en annan är 6.4 kommer det nya oddset vid en 100 % boost att bli 11. Ofta anges de olika oddsen direkt på spelarens spelkupong men om man av någon anledning skulle behöva räkna ut det på egen hand multiplicerar man det ursprungliga oddset med två och drar bort ett.

Spela riskfritt med boostade odds

Även när man spelar med boostade odds har man chans att spela riskfritt om man väljer en spelsajt som tillåter det. Om man spelar på detta sätt kan man få tillbaka hela sin insats även om man förlorar. I de fall spelsajten erbjuder riskfritt spel får man också tillbaka insatsen om man vinner. Det innebär en stor fördel för spelaren.