Boostade odds

När det gäller odds kan de ge relativt stora vinster om man som spelare lyckas satsa rätt. Hur mycket oddsen ligger på varierar stor och mycket beroende på vad man satsar på och hur många andra som satsat på samma sak. Ibland kan dock spelbolag se till att oddsen blir än lite bättre för spelaren. Detta kallas förboostade odds eller vinstökning.

Boostade odds

På flera spelbolag kan man se boostade odds då och då. Dessa kan antingen ges som en bonus eller liknande till nya spelare. De boostade oddsen kan också dyka upp inför en storhelg eller inför en större match eller liknande.

Sveriges kvalmatcher till de stora mästerskapen är typiska exempel på matcher som ofta har boostade odds. Även matcher mellan topplagen i Champions League kan ha boostade odds. Givetvis har också matcher i stora mästerskap som VM och EM boostade odds. Just vid VM och EM bör man som spelare hålla utkik efter boostade odds på bettingsidorna. Då går det nämligen ofta att hitta riktigt, riktigt bra erbjudande i.

De boostade oddsen ger inte spelaren större chans att vinna, men om spelaren vinner kommer vinsten att bli rejält mycket högre än om de ursprungliga oddsen hade gällt.

Hur fungerar de boostade oddsen?

Om det hos en spelsajt står att oddsen är boostade anges det också vilken procent de ökas med. Ofta är det omkring 100 % men det kan också vara högre eller lägre beroende på vilken spelsajt man spelar på. Om oddset på en sajt är 6.0, medan det på en annan är 6.4 kommer det nya oddset vid en 100 % boost att bli 11. Ofta anges de olika oddsen direkt på spelarens spelkupong men om man av någon anledning skulle behöva räkna ut det på egen hand multiplicerar man det ursprungliga oddset med två och drar bort ett.

Det kan också vara bra att känna till att man måste spela för minst en viss summa för att ett oddsboost ska gälla. Ofta förekommer också en maximal insats för oddsboostar. I vissa fall kan också de pengar man vinner endast användas till nya spel.

Exempel – Oddsboost

Holland–Sverige, semifinal fotbolls-VM damer 2019

Holland vinner – 12.0 (tidigare 2.35)
Sverige vinner – 17.0 (tidigare 3.1)

Här ovan ser vi ett typiskt exempel på hur en oddsboost i en match kan se ut. Det är dessutom en stor match i ett stort mästerskap samtidigt som Sverige är ett av lagen.

Som vi ser är oddset här rejält boostat, närmare bestämt med över 400 % för respektive lag, vilket innebär en rejäl vinst om man skulle lyckas tippa rätt. Låt säga att vi satsar 100 kr på att Sverige vinner. Om vi spelar utan oddsboost och spelet går in blir vinsten (100 kr x 3.1 – 100 kr insats ) = 210 kr. Spelar vi med oddsboost och spelet går in blir vinsten (100 kr x 17 – 100 kr insats) = 1 600 kr. Med andra ord en skillnad på 1 390 kr. Att spela med oddsboost kan alltså löna sig en hel del.

Värt att notera är att det endast är oddsen på seger för något av lagen som är boostade. Oddset på oavgjort ligger kvar på samma nivå som tidigare. Ofta är det precis så här det ser ut att endast oddset för seger är boostat. Ibland är det till och med endast ett av lagen som får sitt segerodds boostat.

Spela riskfritt med boostade odds

Även när man spelar med boostade odds har man chans att spela riskfritt om man väljer en spelsajt som tillåter det. Om man spelar på detta sätt kan man få tillbaka hela sin insats även om man förlorar. I de fall spelsajten erbjuder riskfritt spel får man också tillbaka insatsen om man vinner. Det innebär en stor fördel för spelaren.